Fırında Armut
1. 4 orta boy armutu yıkayıp ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın. Kararmaması için limonla ovun.
2. Armutların çukur kısmı üstte kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
3. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip 4 yemek kaşığı esmer şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın serpin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
5. Fırından çıkardığınız sıcak armutları servis tabaklarına alıp, üzerlerini ceviz içi ve lor peyniri ile süsleyerek ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Fırında Armut
1. 4 orta boy armutu yıkayıp ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın. Kararmaması için limonla ovun.
2. Armutların çukur kısmı üstte kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
3. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip 4 yemek kaşığı esmer şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın serpin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
5. Fırından çıkardığınız sıcak armutları servis tabaklarına alıp, üzerlerini ceviz içi ve lor peyniri ile süsleyerek ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun!


