DSACategoryId/20000000000005/20000000000118/20000000001075/20000000010162
Komili Sızma Zeytinyağı 2 L

Komili Sızma Zeytinyağı 2 L

Marka: Komili
77,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Komili Sızma Zeytinyağı 2 L

Komili Sızma Zeytinyağı 2 lt. başta Ayvalık ve körfez bölgesi olmak üzere Ege’nin en iyi zeytinlerinden elde edilmiştir. Komili Sızma Zeytinyağı, yüzde 0.8’i aşmayan asit oranıyla damağınızda eşsiz bir lezzet bırakır. 


Zeytinyağının yoğun lezzetini taşıyan Komili Sızma Zeytinyağı'nın yoğun, aromatik tadına daha iyi varabilmek için özellikle başlangıçlar, salatalar ve kahvaltılarda afiyetle kullanabilirsiniz.


Hava ve ısı zeytinyağına zarar verir. Zeytinyağını doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde saklamaya özen gösterin. Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker. Bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.




Net Miktar (g/ml)
2000

Menşei
TÜRKİYE

Gıda İşletmecisi / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
BUNGE GIDA SAN.VE TİCARET A.Ş.

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Kavrulmuş Cevizli Çerkez Tavuğu

Malzemeler:

3 dilim tost ekmeği

1 adet tavukgöğsü (haşlanmış)

½ su bardağı ılık süt

½ su bardağı ılık tavuk suyu

½ su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

1 diş sarımsak (ezilmiş)

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz


Sos için;

½ çay bardağı sızma zeytinyağı

½ çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber


Yapılışı:

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve içlerini bir kabın içine koyun. Üzerine ılık sütü ilave edin ve yumuşaması için bir kaşıkla hafifçe ezin. Zeytinyağı, ince çekilmiş ceviz içi, tuz ve ezilmiş sarımsağı da ekleyin. Önceden haşladığınız tavukgöğsünü ince ince didikleyip diğer malzemelerin üzerine ilave edin. Kıvamını oluşturmak için üzerine ılık tavuk suyunu ekleyin ve tüm malzemeleri 2 dakika kadar karıştırıp servis tabağına alın.


Sos için;

Bir tavanın içine yağı alın ve kızdırın. İçerisine iri dövülmüş cevizi ekleyip kavurun. Son olarak toz kırmızı biberi ekleyin ve biber yağın içinde köpürünce altını kapatın. Hazırladığınız çerkez tavuğunun üzerinde kavrulmuş cevizleri ve yağı gezdirip servis edin.


( ) Sepetinize Eklendi