Kocaman Torik Lakerda 200 G

Kocaman Torik Lakerda 200 G

Marka: Kocaman
24,45 TL
19,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kocaman Torik Lakerda 200 G

Kocaman Torik Lakerda, lezzetli bir balık salamurasıdır. Cam kavanozunda 200 gram olarak sunulmaktadır. Kocaman Balıkçılık tarafından hazırlanmış ve ambalajlanmıştır.


Torik halk arasında palamut balığının büyüğü olarak da bilinir. Lakerda uzun süreli saklanmak üzere özel şekilde hazırlanmış balık etidir. Balığın iç organları çıkartılarak temizlendikten sonra kuyruk kısmı kuyruk başlangıcından kesilir ve baş tarafı da yüzgeçlerin hizasından kesilerek ayrılır. Kalan gövde, dilimler halinde kesilir. Uygun şartlarda salamura edilen balıklar, serin bir yerde 2-3 hafta beklediğinde yenecek duruma gelir. Bu süre içinde balık, su ve yağ salar. Üstte biriken yağ, kaşık ve kağıt havluyla alınır.


Lakerdayı salata ve meze olarak tüketebilirsiniz. Halka dilimlenmiş kırmızı soğan lakerdaya en çok yakışan garnitürdür. Lakerdayı zeytinyağı, sarımsak ve biberli sosla da lezzetlendirebilirsiniz.



Detay

Lakerdalı Makarna

1. Makarnayı haşlayıp, süzün. 

2. Ayrı bir yerde kırmızı soğan ve biberleri kavurun. 

3. Soğan ve bibere haşlanmış makarnayı ekleyin. 

4. Üzerine lakerdaları dilimleyin ve biraz dere otu ile süsleyip, zeytinyağı dökerek servis edin. 

Afiyet olsun! 

( ) Sepetinize Eklendi