Kırlangıç Riviera Zeytinyağı 2 L

Kırlangıç Riviera Zeytinyağı 2 L

Marka: Kırlangıç
65,50 TL
59,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kırlangıç Riviera Zeytinyağı 2 L

Kırlangıç Riviera Zeytinyağı 2 lt. fiziksel rafinasyonla elde edilen rafine zeytinyağının naturel zeytinyağı ile karışımından üretilir. Türkiye'de en çok tüketilen zeytinyağı çeşitlerindendir. Riviera tipi zeytinyağını hafifliği ve lezzetli sayesinde tüm yemeklerde tercih edebilirsiniz.


Hava ve ısı zeytinyağına zarar verir. Zeytinyağını doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde saklamaya özen gösterin. Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker. Bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.






Detay

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma

Malzemeler:

350 gr pirinç  

350 gr salamura yaprak  

4 soğan  

1 çay bardağı (140 ml) riviera zeytinyağı  

Yarım demet taze nane  

Yarım demet dereotu  

25 gr dolmalık fıstık  

150 gr taze vişne  

1 tatlı kaşığı toz şeker  

1 limon suyu  

1 çay kaşığı yenibahar  

Tuz  

Karabiber  


Yapılışı:

Salamura yaprakları kaynar suya batırın ve 2 dakika bekletip çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Nane, dereotu ve soğanları kıyın. Zeytinyağının 2/3’ünü bir tencereye alın. Soğan ve fıstıkları beraber pembeleşinceye kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Pirinç, limon, şeker ve tuzu ekleyip biraz karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyip üstü kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ince doğranmış nane, dereotu, karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırın. Çekirdekleri ayıklanmış vişnelerin 2/3’ünü ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Yaprakların içlerine 2 tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan koyup önce yanlarını kapatın ve sonra bir parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde sarın. Uygun bir tencereye dizin. Üzerine ayırdığınız vişneleri ve kalan zeytinyağını ekleyip uygun büyüklükte bir tabak kapatın. Tencereye dizdiğiniz yaprak sarmalarının üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte üzeri kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Ateşi kapatın, suyunu süzün ve kapağı yarı açık şekilde dinlendirip soğutun. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında alın. Vişne taneleriyle beraber soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi