DSACategoryId/20000000000002/20000000000101/20000000001007
Kestane Kg

Kestane Kg

Marka: Reyondan
39,90 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kestane Kg

Kestaneyi kabuğundan kolay ayırmak için suda bekletebilirsiniz. 

Kestaneyi haşlayarak; tavada veya fırında közleyerek tüketebilirsiniz.

İçerisindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler.


Hoş kokusu ve yoğun tadı ile klasikleşmiş bir gıda ürünü olan kestane tavada kavrularak yemeye hazır hale gelir. Kestane tek başına tüketilebileceği gibi pasta ya da pilav gibi çeşitli yiyeceklerle birlikte kullanılarak yemeklere lezzet katar. 

Kestane pişirirken içinin daha hızlı pişmesini sağlamak ve kestanenin patlamasını önlemek için kabuğunda bıçak ile küçük çizikler oluşturmanız önerilir. Orta ateşte ters yüz ederek yemeye hazır hale getirebilirsiniz. 

Tatlı ya da pasta gibi yemeklerde kullanırken, haşlanarak yumuşak bir form almasını sağlayabilirsiniz. 

Pek çok farklı şekilde tüketebileceğiniz kestaneyi bir de pilavınıza katmayı deneyin: Kestaneli Pilav

1. Kuru soğanı küp küp doğrayın. Önceden haşladığınız veya közlediğiniz kestanelerin kabuklarını soyun. Ortadan bölün.

2. Dereotunu incecik kıyın. Kuru kayısıları küp küp kesin ve Antep fıstıklarının kabuklarını soyun.

3. Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları ekleyip renk alana kadar soteleyin.

4. Kuru kayısı, Antep fıstıkları ve kestaneleri de ekleyip sotelemeye devam edin.

5. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip, karıştırın.

6. Sıcak su, toz şeker, tarçın ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.

6. Suyunu çekmeye yakın dereotunu ekleyip dinlendirin ve ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun!

( ) Sepetinize Eklendi