Kayısı Kg

Kayısı Kg

Marka: Reyondan Meyve
7,95 TL
5,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kayısı Kg

Kayısı kg., bahar ve yaz aylarında sofraları taçlandıran lezzetli meyvelerden biridir. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde, özellikle Malatya'da sıklıkla yetişen bu lezzetli meyve, meyve salatalarına ve tatlı tariflere lezzet katar. 

Detay

Kayısılı Enerji Topları

1. 10 adet kayısıyı ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Az miktarda ılık su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra bir blender yardımıyla püre haline getirin.

2. 5 su bardağı soğuk süt, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 3 kaşık un ve 2 kaşık toz şekeri derin bir tencereye alıp tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin.

3. Kıvam alıp koyulaşmaya başlayan muhallebiye 1 paket toz krem şanti karışımını katın, pişirmeye devam edin.

4. Ocaktan alıp cam bir kaba boşaltın ve karıştırarak soğutun. Kayısı püresi ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle tatlandırın. Minik parçalara ayırıp top şeklinde yuvarlayın. Rendelenmiş Hindistan cevizine bulayıp, soğuk olarak servis edin.


( ) Sepetinize Eklendi