Antep peyniri, koyun ve keçi sütünden yapılan bir peynir türüdür. Tuzsuz olarak üretilmektedir.
Antep mutfağında tuzsuz peynir özellikle tatlı ve yemeklerde kullanılır. Gaziantep'te kahvaltılarda bu peynirin tuzla salamura edilmiş hali tercih edilir. Salamura peynirin tuz oranının düşmesi ve yumuşaması için dilimlendikten sonra sıcak suda bir kaç dakika bekletilmesi gerektiğini biliyor muydunuz?
Peynir eğer hemen tüketilmeyecek ise kendi ambalajında saklanmalıdır. Tüm peynir çeşitleri, ışıksız ortamda, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Ambalajı açıldıktan sonra ise uygun bir saklama kabında, hava ile teması kesilerek korunmalıdır.
Antep peyniri, koyun ve keçi sütünden yapılan bir peynir türüdür. Tuzsuz olarak üretilmektedir.
Antep mutfağında tuzsuz peynir özellikle tatlı ve yemeklerde kullanılır. Gaziantep'te kahvaltılarda bu peynirin tuzla salamura edilmiş hali tercih edilir. Salamura peynirin tuz oranının düşmesi ve yumuşaması için dilimlendikten sonra sıcak suda bir kaç dakika bekletilmesi gerektiğini biliyor muydunuz?
Peynir eğer hemen tüketilmeyecek ise kendi ambalajında saklanmalıdır. Tüm peynir çeşitleri, ışıksız ortamda, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Ambalajı açıldıktan sonra ise uygun bir saklama kabında, hava ile teması kesilerek korunmalıdır.
