20000000000002/20000000000102/20000000001013

Ispanak Kg

Reyondan

Ispanaklı Sufle

1. 500 gr ıspanağı kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp, süzün. 

2. Soğumalarını bekleyip fazla suyunu sıktıktan sonra ince ince doğrayın. 

3. 3 yumurtanın beyazını ayırıp, çırparak kar haline getirin. 

4. 4 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tencerede eritin. 4 çorba kaşığı un ilave edip kavurun ve karıştırırken 2 su bardağı süt ekleyin. 

5. Kısık ateşte karıştırarak pişirin ve koyulaşınca ıspanağı ekleyip karıştırın.

6. Birer porsiyonluk 4 sufle kabını yağlayıp, karışıma yumurta akını ilave ederek, yavaşça karıştırın ve kalıplara boşaltın. 

7. 180 derecede ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Ispanaklı Sufle

1. 500 gr ıspanağı kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp, süzün. 

2. Soğumalarını bekleyip fazla suyunu sıktıktan sonra ince ince doğrayın. 

3. 3 yumurtanın beyazını ayırıp, çırparak kar haline getirin. 

4. 4 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tencerede eritin. 4 çorba kaşığı un ilave edip kavurun ve karıştırırken 2 su bardağı süt ekleyin. 

5. Kısık ateşte karıştırarak pişirin ve koyulaşınca ıspanağı ekleyip karıştırın.

6. Birer porsiyonluk 4 sufle kabını yağlayıp, karışıma yumurta akını ilave ederek, yavaşça karıştırın ve kalıplara boşaltın. 

7. 180 derecede ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!