20000000000004/20000000000113/20000000001049/20000000010077
İlyada Geyikli Salamura Kırma Yeşil Zeytin 321-350

İlyada Geyikli Salamura Kırma Yeşil Zeytin 321-350

İlyada

Kırma zeytin, en lezzetli zeytin türlerinden biri. Kırma zeytinlerde; zeytinler kırıldıktan sonra olgunlaştırılır. Genelde kahvaltılık zeytinden ayrı olarak, her öğün, hatta atıştırmalık olarak dahi tüketilebilir. Yeşil zeytin genel olarak bu yöntemle yapılır. Toplanan yeşil zeytinler, taş ya da çeşitli kırma araçları ile üzerine vurularak kırılır. Bu işlemden sonra ise suyun içerisinde bekletilir. Bu su, belirli aralıkla değiştirilir. Zeytinlerin acılığı gidene dek bu işlem sürdürülür. Ardından limon ve tuz katılır.

Kırma zeytin, en lezzetli zeytin türlerinden biri. Kırma zeytinlerde; zeytinler kırıldıktan sonra olgunlaştırılır. Genelde kahvaltılık zeytinden ayrı olarak, her öğün, hatta atıştırmalık olarak dahi tüketilebilir. Yeşil zeytin genel olarak bu yöntemle yapılır. Toplanan yeşil zeytinler, taş ya da çeşitli kırma araçları ile üzerine vurularak kırılır. Bu işlemden sonra ise suyun içerisinde bekletilir. Bu su, belirli aralıkla değiştirilir. Zeytinlerin acılığı gidene dek bu işlem sürdürülür. Ardından limon ve tuz katılır.