Otlu Kol Böreği
Malzemeler;
Yarım kg un
250 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gr lor
2 tane yeşil soğan
Yarımşar demet ısırgan otu, hindiba ve maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
1 fincan zeytinyağı
Çörek otu
Yapılışı;
Bir kaba unu alıp içine yumuşak tereyağ ve tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Yarım saat dinlendirin. Otları incecik kıyın, lor, pulbiber ve zeytinyağını otlarla karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Açabildiğiniz kadar ince hamur açın. Arasına otlu karışımdan serpip rulo yapın, tepsiye dizin. Yağ ve yoğurdu karıştırıp tepsideki hamurların üzerine sürün, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında kızartın. Sıcak olarak dilimleyip servis edin.
Otlu Kol Böreği
Malzemeler;
Yarım kg un
250 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gr lor
2 tane yeşil soğan
Yarımşar demet ısırgan otu, hindiba ve maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
1 fincan zeytinyağı
Çörek otu
Yapılışı;
Bir kaba unu alıp içine yumuşak tereyağ ve tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Yarım saat dinlendirin. Otları incecik kıyın, lor, pulbiber ve zeytinyağını otlarla karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Açabildiğiniz kadar ince hamur açın. Arasına otlu karışımdan serpip rulo yapın, tepsiye dizin. Yağ ve yoğurdu karıştırıp tepsideki hamurların üzerine sürün, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında kızartın. Sıcak olarak dilimleyip servis edin.


