Ispanak Gününe Özel Pasta Tarifi!

Ispanaklı Pasta (Kek)

Malzemeler:

Kek İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3,5 – 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

Ispanak Püresi İçin:

  • 150 gram ıspanak (sadece yaprak kısımları)
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Kreması İçin:

  • 2 paket hazır pastacı kreması ya da krem şanti

Yapılışı:

  1. Ispanak Püresi Hazırlığı: Ispanak yapraklarını ve sıvı yağı mutfak robotunda çekin. Pürüzsüz bir kıvam için blender kullanabilirsiniz.
  2. Kek Hamuru Hazırlığı: Yumurta ve şekeri bir çırpma kabında iyice çırpın. Ardından ıspanak püresi, süt, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Kontrollü şekilde un ekleyip kek kıvamında bir hamur hazırlayın.
  3. Pişirme: Hazırladığınız hamuru yağlanmış veya yağlı kağıt serili 30 cm çapında bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 40-50 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için içine bir kürdan batırabilirsiniz.
  4. Kek Soğutma ve Hazırlık: Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üst tabanından düzeltmek ve süslemek için yuvarlak bir parça kesin. Kalan keki ikiye bölün.
  5. Krema ve Süsleme: Kekin bir parçasını süt ile ıslatın, üzerine krem şanti veya pastacı kreması sürün. Diğer parçasını da üzerine ekleyin, tekrar süt ile ıslatın ve kremayla her yerini kaplayın.
  6. Kek Kırıntılarıyla Süsleme: Kestiğiniz kek parçasını mutfak robotuna atıp ufak parçalara ayırın. Pastayı bu kek kırıntıları ile süsleyin. Kenarlarını da aynı şekilde süsleyin.
  7. Dinlendirme: Pastayı buzdolabında 2 saat dinlendirin. Sonrasında üzerine file Antep fıstığı ekleyip servis edin.

Afiyet olsun!

Tarif ürünleri için TIKLA!

etbis-logo