Ispanaklı Pasta (Kek)
Malzemeler:
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 3,5 – 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
Ispanak Püresi İçin:
- 150 gram ıspanak (sadece yaprak kısımları)
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Kreması İçin:
- 2 paket hazır pastacı kreması ya da krem şanti
Yapılışı:
- Ispanak Püresi Hazırlığı: Ispanak yapraklarını ve sıvı yağı mutfak robotunda çekin. Pürüzsüz bir kıvam için blender kullanabilirsiniz.
- Kek Hamuru Hazırlığı: Yumurta ve şekeri bir çırpma kabında iyice çırpın. Ardından ıspanak püresi, süt, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Kontrollü şekilde un ekleyip kek kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Pişirme: Hazırladığınız hamuru yağlanmış veya yağlı kağıt serili 30 cm çapında bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 40-50 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için içine bir kürdan batırabilirsiniz.
- Kek Soğutma ve Hazırlık: Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üst tabanından düzeltmek ve süslemek için yuvarlak bir parça kesin. Kalan keki ikiye bölün.
- Krema ve Süsleme: Kekin bir parçasını süt ile ıslatın, üzerine krem şanti veya pastacı kreması sürün. Diğer parçasını da üzerine ekleyin, tekrar süt ile ıslatın ve kremayla her yerini kaplayın.
- Kek Kırıntılarıyla Süsleme: Kestiğiniz kek parçasını mutfak robotuna atıp ufak parçalara ayırın. Pastayı bu kek kırıntıları ile süsleyin. Kenarlarını da aynı şekilde süsleyin.
- Dinlendirme: Pastayı buzdolabında 2 saat dinlendirin. Sonrasında üzerine file Antep fıstığı ekleyip servis edin.
Afiyet olsun!