Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 3 adet olgun muz (muzlar küçükse 3 adet kullanılabilir.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç kuru üzüm
- İsteğe bağlı: 2-3 yemek kaşığı toz şeker (muzun olgunluk derecesine göre artırıp azaltabilirsiniz)
Üzeri için:
- 1 adet muz (dilimlenmiş)
- İsteğe bağlı: damla çikolata parçacıkları veya yaban mersini
Yapılışı:
- Yumurtaları ve muzları bir kapta iyice ezip karıştırın.
- Üzerine süt, zeytinyağı, isteğe bağlı şeker, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
- Ardından unu ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak kuru üzümleri ekleyip karışımı homojen hale getirin.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin.
- Dilerseniz damla çikolata veya yaban mersini de ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun!