🥣 Soğuk Çorba (Ayran Aşı) Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1-2 su bardağı soğuk su (yoğunluğa göre ayarlayabilirsiniz)
- 5-6 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı: 1 salatalık (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
Yapılışı:
- Buğdayı bir gece önceden ıslatın, sonra haşlayın. Yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Haşlanmış nohutları da soğutun.
- Bir kasede yoğurt ve suyu karıştırarak ayran kıvamına getirin.
- Haşlanmış buğday ve nohutları yoğurda ekleyin.
- Tuz ve nane ilave edin. İsteğe göre doğranmış salatalık da ekleyebilirsiniz.
- Karıştırıp buzdolabında en az 1 saat soğutun.
- Servis sırasında dilerseniz üzerine buz atabilir veya taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!