Çikolatalı Petibör Pasta Tarifi🍰🍫
🧾 Malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 paket çikolatalı puding (hazır toz, 750 ml süt ile pişirilen türden)
- 2 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için, isteğe bağlı içine biraz kakao eklenebilir)
Kreması için:
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 100 g labne peyniri (isteğe bağlı ama kıvam ve lezzet için tavsiye edilir)
👩🍳 Yapılışı:
- Pudingi hazırlayın:
- Paketteki tarife göre pudingi pişirin. Ilınması için kenara alın, sık sık karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
- Kremayı hazırlayın:
- Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Koyu kıvam aldıktan sonra içine labne peyniri ekleyip tekrar karıştırın. Buzdolabında beklemeye alın.
- Bisküvileri ıslatın:
- Sütü bir kaseye alın. İsterseniz içine az miktarda kahve veya kakao ekleyebilirsiniz. Bisküvileri bu süte batırarak hafifçe yumuşatın (fazla bekletmeyin, dağılır).
- Kat kat dizin:
- Borcam ya da dikdörtgen bir kalıba önce bir sıra sütle ıslatılmış bisküvi dizin. Üzerine puding sürün. Tekrar bisküvi, tekrar puding… Bu şekilde 3-4 kat olacak şekilde devam edin.
- Üst katman:
- En üste krem şantili karışımı eşit şekilde yayın.
- Süsleme:
- Rendelenmiş çikolata, kakao, meyve,fındık, Hindistan cevizi ya da çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
- Dinlendirme:
- Pastayı en az 4-5 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
Afiyet Olsun!