DSACategoryId/20000000000002/20000000000101/20000000001006
Erik Papaz Kg

Erik Papaz Kg

Marka: Reyondan Meyve
Bu ürün stoklarımızda yoktur ya da şu an satışta değildir.

Bu Kategoride Önerilen Ürünler

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Erik Papaz Kg

Erik Papaz kg., bahar ve yaz aylarının en sevilen, heyecanla beklenen lezzetlerinden biridir. 


Yaz ve baharın müjdeleyicisi papaz eriğin, suca hayli zengin meyvelerden biri olduğunu biliyor muydunuz?



Detay

Erikli Yaprak Sarması

1. Erikli yaprak sarmasının iç harcı için, taze sarımsakların kabuğunu soyun; küçük küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.

2. Orta yağlı kıyma, pirinç, doğranmış taze sarımsak, rendelenmiş kuru soğan, 1 adet taze sıkılmış limon suyu, biber salçası, karabiber, tuz ve yenibaharı derin bir kapta karıştırın.

3. Taze asma yapraklarının saplarını koparıp, kaynar suda, ters yüz ederek kısa bir süre haşlayın. Sularını süzdürüp geniş bir tepsiye alın.

4. Yıkanmış yaprakların bir bölümünü ve ayırdığınız sapları geniş bir tencerenin tabanına yerleştirin.

5. Yaprakların orta kısımlarına hazırladığınız etli harçtan paylaştırıp kenar kısımlarını içe doğru kıvırdıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yapraklar ve harç bittiğinde sarmaları sıralı bir şekilde tencereye yerleştirin. Erikleri ekleyin.

6. Tuz, ayçiçek yağı, domates salçası ve sıcak su ile bir karışım hazırlayıp sarmaların üzerine gezdirin. Limon dilimleri ile süsleyin. Dolmaların üzerine ağırlık yapması için geniş bir tabak kapatın.

7. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Tabağı kaldırıp erik ve bütün taze sarımsak ekleyerek 15 dakika kadar pişirmeye devam edin. Ilık ya da sıcak olarak servis edin.


( ) Sepetinize Eklendi