Malta Erikli Kek
1. Derin bir karıştırma kabında yumurta ve pudra şekerini pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tereyağı ve süt ekleyerek karıştırma işlemini sürdürün.
2. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ilave edin ve katı bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
3. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerinin kabuklarını soyun.
4. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu yerleştirin, üzerine ayıkladığınız erikleri, çukur kısımları altta kalacak şekilde ekleyin.
5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 45 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Malta Erikli Kek
1. Derin bir karıştırma kabında yumurta ve pudra şekerini pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tereyağı ve süt ekleyerek karıştırma işlemini sürdürün.
2. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ilave edin ve katı bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
3. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerinin kabuklarını soyun.
4. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu yerleştirin, üzerine ayıkladığınız erikleri, çukur kısımları altta kalacak şekilde ekleyin.
5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 45 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.


