20000000000002/20000000000102/20000000001013
Enginar Adet

Enginar Adet

Reyondan

"Arpacık Soğanlı Enginar"

 

Malzeme;

4 adet enginar çanağı

2 adet patates

2 adet havuç

12-13adet arpacık soğan

4–5 adet kiraz domates

Yarım demet dereotu

2–3 diş sarımsak

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı su

Tuz, 1 tatlı kaşığı şeker

 

Yapılışı;

Havuçları ve patatesleri soyup yuvarlak dekor bıçağı ile top top kesin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun. Zeytinyağlı tenceresinde yağı kızdırıp soğanları ve havuçları ekleyin. Üzerine tuz ve şeker serpip 4–5 dakika soteleyin. Patatesleri ekleyip 3–4 dakika daha sote edin. Sebzeleri kenarlara doğru itip ayıklanmış enginar çanaklarını tencereye oturtun. Üzerine suyunu ekleyip sarımsak dişlerini ilave edin ve tuz serpip kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına alıp üzerlerine birkaç top havuç, patates ve arpacık soğan koyun. Dereotu dallarıyla süsleyip servis yapın.


"Arpacık Soğanlı Enginar"

 

Malzeme;

4 adet enginar çanağı

2 adet patates

2 adet havuç

12-13adet arpacık soğan

4–5 adet kiraz domates

Yarım demet dereotu

2–3 diş sarımsak

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı su

Tuz, 1 tatlı kaşığı şeker

 

Yapılışı;

Havuçları ve patatesleri soyup yuvarlak dekor bıçağı ile top top kesin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun. Zeytinyağlı tenceresinde yağı kızdırıp soğanları ve havuçları ekleyin. Üzerine tuz ve şeker serpip 4–5 dakika soteleyin. Patatesleri ekleyip 3–4 dakika daha sote edin. Sebzeleri kenarlara doğru itip ayıklanmış enginar çanaklarını tencereye oturtun. Üzerine suyunu ekleyip sarımsak dişlerini ilave edin ve tuz serpip kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına alıp üzerlerine birkaç top havuç, patates ve arpacık soğan koyun. Dereotu dallarıyla süsleyip servis yapın.