20000000000002/20000000000101/20000000001005
Elma Amasya Kg

Elma Amasya Kg

Reyondan

Elmalı Krep

1. 1 yumurta, 1 su bardağı un, 1,5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 paket vanilya ve 1/4 çay kaşığı tarçını derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. 

2. Elmalı sos için; kabuklarını soyduğunuz 3 orta boy elmayı küçük küpler halinde doğrayın. 

3. Küçük bir sos tenceresine aldığınız 3 yemek kaşığı toz şekeri kısık ateşte erimeye bırakın.

4. Elmaları ekleyip kısa bir süre soteleyin. Bir avuç kuru üzümler ve biraz toz tarçın serpebilirsiniz. 

5. Yanmaz krep tavasını biraz ayçiçek yağıyla yağlayıp fazlasını kağıt havlu yardımıyla alın.

6. Krep hamurundan bir kepçeye alıp, krep tavasına yayın ve kısık ateşte ters yüz ederek pişirin. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

7. Krepleri üçgen şekilde katlayıp servis tabağına alın ve sıcak elmalı sos eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun! 



Elmalı Krep

1. 1 yumurta, 1 su bardağı un, 1,5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 paket vanilya ve 1/4 çay kaşığı tarçını derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. 

2. Elmalı sos için; kabuklarını soyduğunuz 3 orta boy elmayı küçük küpler halinde doğrayın. 

3. Küçük bir sos tenceresine aldığınız 3 yemek kaşığı toz şekeri kısık ateşte erimeye bırakın.

4. Elmaları ekleyip kısa bir süre soteleyin. Bir avuç kuru üzümler ve biraz toz tarçın serpebilirsiniz. 

5. Yanmaz krep tavasını biraz ayçiçek yağıyla yağlayıp fazlasını kağıt havlu yardımıyla alın.

6. Krep hamurundan bir kepçeye alıp, krep tavasına yayın ve kısık ateşte ters yüz ederek pişirin. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

7. Krepleri üçgen şekilde katlayıp servis tabağına alın ve sıcak elmalı sos eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!