DSACategoryId/20000000000003/20000000000104/20000000001018/20000000010004
Dana Nuar Kg (Kemiksiz, Fırınlık)

Dana Nuar Kg (Kemiksiz, Fırınlık)

Marka: Reyondan
72,90 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Dana Nuar Kg (Kemiksiz, Fırınlık)

Haşlama bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. 

Haşlama yöntemi etin aromasını ve besin değerini korumaya yardımcı olur. 

Kış aylarında sıklıkla tercih edilen pişirme yöntemlerinden biridir. 

Haşlama tekniği yağsız, sporcu ve diyet beslenmelerinde de tercih edilebilir.

Ayrıca haşladığınız etin suyunu çorba olarak da tüketebilirsiniz. 

Haşlama yapmanın püf noktaları:

Etin sertleşmemesi için haşlarken içine tuz ilave edilmemeli, servis ederken tuz eklenmelidir. 

Etin ve kemiğin kokusunu alması için haşlarken kereviz, kereviz sapı, defne yaprağı, tane karabiber kullanabilirsiniz. 

Sebze ile haşlama daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Etiniz haşlamaya başladıktan 20 dakika kadar sonra sebzelerin eklenmesi önemlidir.


Fırında pişirme bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. 

Fırında pişirmenin püf noktaları:

Büyük ve bütün parça halinde etler kullanılabilir.

Yağlı etler tercih edilebilir.

Etiniz kemikli olursa pişirirken daha da lezzetlenecektir.

Eti fırında pişirmeden önce mühürlemek daha sulu ve daha lezzetli bir sonuç verir.

Etlerin yayılmaması, eşit pişmesi ve içindeki suyu kaybetmemesi için fırın ipleriyle bağlanabilir.

Bu yöntemde düşük sıcaklıkta, uzun süreli pişirme tercih edilmelidir. 

Dana Nuar

1. Patates ve sarımsakları önce yağlı kağıda, ardından alüminyum folyoya sarın ve fırın tepsisine koyun.

2. Bir miktar zeytinyağını dana nuarın üzerine sürüp, biraz tuz ekledikten sonra tavaya alın ve mühürleyin.

3. Önceden ısıtılmış fırının orta kısmına koyup, 1 buçuk saat boyunca pişmeye bırakın. Arzuya göre biberiye de koyabilirsiniz.

4. Piştikten sonra patatesleri çıkarın ve ikiye bölün. İçini hafifçe kaşıkla çıkartın ve bir kaba alın.

5. Kabın içerisine krema ekleyin. Krema yoksa tereyağı ve süt de ekleyebilirsiniz.

6. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

7. Karışımı patatesin içine doldurun ve üzerine kaşar peyniri ekleyin.

8. Üzerindeki kaşarın erimesi için patatesleri yeniden fırına koyun; üzerine lezzet vermesi için kekik de koyabilirsiniz.

9. Sarımsakları kaba alın, zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.

10. Fırından çıktıktan sonra eti bir süre dinlendirin. Ardından eti dilimleyin ve servis edin. 

( ) Sepetinize Eklendi