DSACategoryId/20000000000003/20000000000104/20000000001018

Dana Haşlamalık Et Kg

Marka: Reyondan
64,95 TL
59,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Dana Haşlamalık Et Kg

Haşlama bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. 

Haşlama yöntemi etin aromasını ve besin değerini korumaya yardımcı olur.

Kış aylarında sıklıkla tercih edilen pişirme yöntemlerinden biridir.

Haşlama tekniği yağsız, sporcu ve diyet beslenmelerinde de tercih edilebilir.

Ayrıca haşladığınız etin suyunu çorba olarak da tüketebilirsiniz.

Haşlama yapmanın püf noktaları:

Etin sertleşmemesi için haşlarken içine tuz ilave edilmemeli, servis ederken tuz eklenmelidir.

Etin ve kemiğin kokusunu alması için haşlarken kereviz, kereviz sapı, defne yaprağı, tane karabiber kullanabilirsiniz.

Sebze ile haşlama daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Etiniz haşlamaya başladıktan 20 dakika kadar sonra sebzelerin eklenmesi önemlidir.

Sebzeli Dana Haşlama

1. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Tencereye alıp yüksek ateşte kısa bir süre çevirdiğiniz dana haşlamalık etlerin üzerine sıcak su ekleyin.

2. Suyunu çekip yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika haşlayın.

3. Havuç ve patateslerin kabuklarını soyun. Havuçları verev şeklinde kesin, patatesleri dört eşit parçaya bölün.

4. Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun.

5. Suyunu çekip yumuşayan etlere arpacık soğan, sarımsak, patates, havuç, defne yaprağı ve taze kekiği ekleyin.

6. Yüksek ateşte etlerle birlikte kısa bir süre sotelediğiniz sebzelere sıcak su katıp orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.

7. Terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir cam kapta karıştırın.

8. Pişmekte olan yemeğin suyundan terbiye karışımına alıp yumurtanın kesilmemesi için ılıştırarak karıştırın.

9. Orta ateşte 10 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz sebzeli dana haşlama yemeğini sıcak olarak, terbiyeli sosuyla birlikte servis edin.

( ) Sepetinize Eklendi