20000000000003/20000000000104/20000000001018

Dana Biftek T-Bone Kg

Reyondan

Dana T-Bone Steak Tarifi

1 Kişilik

20dk Hazırlama

20dk Pişirme

Malzeme Listesi

1 Kg Dana T-Bone

Kaya tuzu

Tane karabiber

Taze kekik

Tereyağ

Yapılışı

ADIM 1

T-Bone eti pişirmeden 30 dk önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

ADIM 2

T-Bone etin yüzeyindeki nemi kağıt havlu ile alınız.

ADIM 3

Dökme kalın ızgara veya tavayı tercih edin. Izgara veya tavayı çok kızgın olacak şekilde ısıtın.

ADIM 4

Izgara veya tavaya T-Bone etimizi yerleştirin. Harlı ateşte dış kısımda kabuk oluşacak ve su salmasını önlemiş olacaksınız.

ADIM 5

Lezzetli ve sulu, kolay yenebilir bir T-Bone için 13 dk pişirme süresi tavsiye edilir. Her 2 tarafı 2 – 3 dakika süre ile toplam tavsiye edilen pişirme süresini sağlayacak şekilde 2 kez çevirerek pişirin.

ADIM 6

T-Bone etimizi çevirirken maşa kullanınız. Çatal kullanılması durumunda fazla miktarda su kaybolur ve biftekte kurumaya neden olur.

ADIM 7

Ateş üzerinden alınan T-Bone etin 2 yüzeyine tereyağı sürülerek lezzetin etkinliğini arttırabilirsiniz.

ADIM 8

Servisten önce 5 dk bekleyin.

Dana T-Bone Steak Tarifi

1 Kişilik

20dk Hazırlama

20dk Pişirme

Malzeme Listesi

1 Kg Dana T-Bone

Kaya tuzu

Tane karabiber

Taze kekik

Tereyağ

Yapılışı

ADIM 1

T-Bone eti pişirmeden 30 dk önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

ADIM 2

T-Bone etin yüzeyindeki nemi kağıt havlu ile alınız.

ADIM 3

Dökme kalın ızgara veya tavayı tercih edin. Izgara veya tavayı çok kızgın olacak şekilde ısıtın.

ADIM 4

Izgara veya tavaya T-Bone etimizi yerleştirin. Harlı ateşte dış kısımda kabuk oluşacak ve su salmasını önlemiş olacaksınız.

ADIM 5

Lezzetli ve sulu, kolay yenebilir bir T-Bone için 13 dk pişirme süresi tavsiye edilir. Her 2 tarafı 2 – 3 dakika süre ile toplam tavsiye edilen pişirme süresini sağlayacak şekilde 2 kez çevirerek pişirin.

ADIM 6

T-Bone etimizi çevirirken maşa kullanınız. Çatal kullanılması durumunda fazla miktarda su kaybolur ve biftekte kurumaya neden olur.

ADIM 7

Ateş üzerinden alınan T-Bone etin 2 yüzeyine tereyağı sürülerek lezzetin etkinliğini arttırabilirsiniz.

ADIM 8

Servisten önce 5 dk bekleyin.