Çilek Püreli Yoğurt
1. Çilek püresi için 10 çileği ortadan ikiye kesin.
2. Sos tenceresinde çilekleri 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1/2 bardak su ve 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ile karıştırın ve kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
3. Ocaktan aldığınız karışımı blender'dan geçirip püre haline getirin ve soğuması için bekletin.
4. Ayrı bir yerde 8 çilek daha temizleyip, ince ince dilimleyin.
5. 500 gr. süzme yoğurdu 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırın.
6. Soğuttuğunuz çilek püresini bardaklara paylaştırın. Dilimlediğiniz çilekleri bardağın kenarına dik olarak yerleştirin.
7. Çırpılmış süzme yoğurdu ekleyin ve soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Çilek Püreli Yoğurt
1. Çilek püresi için 10 çileği ortadan ikiye kesin.
2. Sos tenceresinde çilekleri 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1/2 bardak su ve 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ile karıştırın ve kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
3. Ocaktan aldığınız karışımı blender'dan geçirip püre haline getirin ve soğuması için bekletin.
4. Ayrı bir yerde 8 çilek daha temizleyip, ince ince dilimleyin.
5. 500 gr. süzme yoğurdu 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırın.
6. Soğuttuğunuz çilek püresini bardaklara paylaştırın. Dilimlediğiniz çilekleri bardağın kenarına dik olarak yerleştirin.
7. Çırpılmış süzme yoğurdu ekleyin ve soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun!
