Raclette, İsviçre ve Fransız Alplerinde 1291’de üretilmeye başlanmış, ilk üretildiği yıllarda yenilmesi ve taşınması pratik olması açısından çobanlar ve çiftçilerin favori yiyeceği olmuş, efsane bir peynir çeşididir.
Tadından bahsetmemiz gerekirse; aromalı, hoş, tatlımsı bir lezzeti ve sütlü bir kokusu vardır, Gruyere peynirine benzeyen kremsi yapıdadır, bu kremsi yapısını eritildiği zaman bile korur.
Raclette, İsviçre ve Fransız Alplerinde 1291’de üretilmeye başlanmış, ilk üretildiği yıllarda yenilmesi ve taşınması pratik olması açısından çobanlar ve çiftçilerin favori yiyeceği olmuş, efsane bir peynir çeşididir.
Tadından bahsetmemiz gerekirse; aromalı, hoş, tatlımsı bir lezzeti ve sütlü bir kokusu vardır, Gruyere peynirine benzeyen kremsi yapıdadır, bu kremsi yapısını eritildiği zaman bile korur.