DSACategoryId/20000000000003/20000000000105/20000000001023

Bolca Hindi Pirzola Kemiksiz Kg

Marka: Bolca
25,90 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bolca Hindi Pirzola Kemiksiz Kg

Bolca Hindi Pirzola Kemiksiz kg. lezzetlidir. Hindi eti yumuşak bir ettir.







Menşei
TÜRKİYE

Gıda İşletmecisi / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
BOLU KALİTE YEM SAN.A.Ş.

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Patlıcanlı Hindi Pirzola

Malzemeler:

8 adet hindi pirzola 

4 çorba kaşığı zeytinyağı 

1 adet büyük boy soğan

2 diş sarımsak

400 gr. domates

250 ml. su 

2 çorba kaşığı limon suyu 

1 tatlı kaşığı tarçın 

3 adet orta boy patlıcan

2 adet dolmalık biber

Tuz

Tane karabiber 


Yapılışı:

Zeytinyağından 3 çorba kaşığı ayırın. Kalan yağı ısıtıp, etleri yerleştirin. Hızlı ateşte, her iki yüzlerini, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak. pişirin. Etleri bir tabağa alın ve sıcak tutun. Aynı tavada kalan yağın yarısını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek sarımsak ve domatesi ekleyip, 5 dak. pişirin. Hafifçe karıştırarak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve ara ara karıştırarak, 7-8 dak. pişirin. 

Limon suyunu gezdirin. Tarçın serpip, hafifçe karıştırın. Patlıcanların üzerine tuz serpip, 10-15 dak. bekletin. Bol suyla yıkayıp, hafifçe sıkarak fazla sularını sıkın ve kağıt havlu ile kurulayın. Kalan yağı ısıtıp, patlıcanları yerleştirin. Hızlı ateşte, her iki tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar, 1-2 dak. kızartın ve kalın dipli, yayvan bir tencereye yerleştirin. Aynı tavada biberleri, hızlı ateşte 2-3 dak. pişirin. Patlıcanların üzerine sırasıyla etleri yerleştirin, domates sosunu gezdirin ve biberleri serpin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi