DSACategoryId/20000000000003/20000000000105/20000000001023
Bolca Hindi Pirzola Kemiksiz Kg

Bolca Hindi Pirzola Kemiksiz Kg

Marka: Bolca
23,90 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bolca Hindi Pirzola Kemiksiz Kg

Bolca Hindi Pirzola Kemiksiz kg. lezzetlidir. Hindi eti yumuşak bir ettir.







Detay

Patlıcanlı Hindi Pirzola

Malzemeler:

8 adet hindi pirzola 

4 çorba kaşığı zeytinyağı 

1 adet büyük boy soğan

2 diş sarımsak

400 gr. domates

250 ml. su 

2 çorba kaşığı limon suyu 

1 tatlı kaşığı tarçın 

3 adet orta boy patlıcan

2 adet dolmalık biber

Tuz

Tane karabiber 


Yapılışı:

Zeytinyağından 3 çorba kaşığı ayırın. Kalan yağı ısıtıp, etleri yerleştirin. Hızlı ateşte, her iki yüzlerini, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak. pişirin. Etleri bir tabağa alın ve sıcak tutun. Aynı tavada kalan yağın yarısını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek sarımsak ve domatesi ekleyip, 5 dak. pişirin. Hafifçe karıştırarak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve ara ara karıştırarak, 7-8 dak. pişirin. 

Limon suyunu gezdirin. Tarçın serpip, hafifçe karıştırın. Patlıcanların üzerine tuz serpip, 10-15 dak. bekletin. Bol suyla yıkayıp, hafifçe sıkarak fazla sularını sıkın ve kağıt havlu ile kurulayın. Kalan yağı ısıtıp, patlıcanları yerleştirin. Hızlı ateşte, her iki tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar, 1-2 dak. kızartın ve kalın dipli, yayvan bir tencereye yerleştirin. Aynı tavada biberleri, hızlı ateşte 2-3 dak. pişirin. Patlıcanların üzerine sırasıyla etleri yerleştirin, domates sosunu gezdirin ve biberleri serpin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi