20000000000002/20000000000102/20000000001012

Köy Biberi Kg

Reyondan

Patlıcan Güveç

1. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ısıttığınız güveçe koyun. 

2. Küçük küçük doğradığınız 1 kuru soğanı, 4 diş sarımsağı ve 6 arpacık soğanı güveçte kavurun. 

3. 250 gr kuzu kuşbaşı eti ilave edip suyunu çekene kadar 15 dk. kadar pişirin. 

4. Etler suyunu çekince iri iri doğranmış 4 patlıcanı, 3-4 biberi ve 4 domatesi ekleyin. 

5. Ilık su ile 1 çorba kaşığı salça ve sevdiğiniz baharatları katıştırıp güvece ekleyin.

6. Tuz ilave edip, ocakta biraz harmanladıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. 

7. Fırında yaklaşık 1 saat kadar tutup, pişirme işlemi tamamlandıktan sonra servis edin.

Patlıcan Güveç

1. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ısıttığınız güveçe koyun. 

2. Küçük küçük doğradığınız 1 kuru soğanı, 4 diş sarımsağı ve 6 arpacık soğanı güveçte kavurun. 

3. 250 gr kuzu kuşbaşı eti ilave edip suyunu çekene kadar 15 dk. kadar pişirin. 

4. Etler suyunu çekince iri iri doğranmış 4 patlıcanı, 3-4 biberi ve 4 domatesi ekleyin. 

5. Ilık su ile 1 çorba kaşığı salça ve sevdiğiniz baharatları katıştırıp güvece ekleyin.

6. Tuz ilave edip, ocakta biraz harmanladıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. 

7. Fırında yaklaşık 1 saat kadar tutup, pişirme işlemi tamamlandıktan sonra servis edin.