Patlıcan Güveç
1. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ısıttığınız güveçe koyun.
2. Küçük küçük doğradığınız 1 kuru soğanı, 4 diş sarımsağı ve 6 arpacık soğanı güveçte kavurun.
3. 250 gr kuzu kuşbaşı eti ilave edip suyunu çekene kadar 15 dk. kadar pişirin.
4. Etler suyunu çekince iri iri doğranmış 4 patlıcanı, 3-4 biberi ve 4 domatesi ekleyin.
5. Ilık su ile 1 çorba kaşığı salça ve sevdiğiniz baharatları katıştırıp güvece ekleyin.
6. Tuz ilave edip, ocakta biraz harmanladıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
7. Fırında yaklaşık 1 saat kadar tutup, pişirme işlemi tamamlandıktan sonra servis edin.
Patlıcan Güveç
1. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ısıttığınız güveçe koyun.
2. Küçük küçük doğradığınız 1 kuru soğanı, 4 diş sarımsağı ve 6 arpacık soğanı güveçte kavurun.
3. 250 gr kuzu kuşbaşı eti ilave edip suyunu çekene kadar 15 dk. kadar pişirin.
4. Etler suyunu çekince iri iri doğranmış 4 patlıcanı, 3-4 biberi ve 4 domatesi ekleyin.
5. Ilık su ile 1 çorba kaşığı salça ve sevdiğiniz baharatları katıştırıp güvece ekleyin.
6. Tuz ilave edip, ocakta biraz harmanladıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
7. Fırında yaklaşık 1 saat kadar tutup, pişirme işlemi tamamlandıktan sonra servis edin.
