Etli Biber Dolması
1. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp temizleyin.
2. Domateslerden dolmalara kapak kesip, kalanı rendeleyin.
3. Maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın.
4. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları orta ateşte renk değiştirmeyecek kadar, karıştırarak pişirin.
5. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, domates rendesi, su, kıyılmış yeşillikler, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
6. Biberleri hazırladığınız doldurun, 1 parmak kadar boşluk bırakın ve kapaklarını takıp tencereye dikey olarak dizin.
7. Bir kapta salça, zeytinyağı, su ve tuzu karıştırıp, dolmaların üzerinde gezdirin.
8. Pirinçler şişip biber yumuşayana kadar dolmaları orta ateşte pişirin. Sıcak olarak, çırpılmış yoğurt eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!a
Etli Biber Dolması
1. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp temizleyin.
2. Domateslerden dolmalara kapak kesip, kalanı rendeleyin.
3. Maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın.
4. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları orta ateşte renk değiştirmeyecek kadar, karıştırarak pişirin.
5. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, domates rendesi, su, kıyılmış yeşillikler, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
6. Biberleri hazırladığınız doldurun, 1 parmak kadar boşluk bırakın ve kapaklarını takıp tencereye dikey olarak dizin.
7. Bir kapta salça, zeytinyağı, su ve tuzu karıştırıp, dolmaların üzerinde gezdirin.
8. Pirinçler şişip biber yumuşayana kadar dolmaları orta ateşte pişirin. Sıcak olarak, çırpılmış yoğurt eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!a
