Kıbrıs'a ait bir peynir türü olarak öne çıkan hellim peyniri koyun, keçi ve inek sütünden üretilebiliyor. Kendine has lezzetiyle kullanıcılar tarafından tercih edilen peynir, tuzlu yapısıyla biliniyor. Ayrıca Hellim peyniri bünyesinde oldukça yüksek seviyede kalsiyum içeriyor. Peynirin kızartılabiliyor olması ürüne apayrı bir lezzet katıyor. Tadı ve enfes kokusunun yanı sıra dayanıklılığıyla da ön plana çıkmayı başaran Bahçıvan Hellim Peyniri, sofraların baş köşesindeki yerini almayı başarıyor.
Hijyenik ortamlarda oldukça titiz bir şekilde el değmeden üretilen hellim peynirini güvenle kullanmak mümkün. Tuzlu olarak üretilen ürünün tüketilmeden önce kısa bir süre suda bekletilmesi öneriliyor. Bu sayede ürün daha yumuşak bir kıvama kavuşmakla birlikte tuz oranının da daha dengeli bir hale kavuşması sağlanıyor.
Kıbrıs'a ait bir peynir türü olarak öne çıkan hellim peyniri koyun, keçi ve inek sütünden üretilebiliyor. Kendine has lezzetiyle kullanıcılar tarafından tercih edilen peynir, tuzlu yapısıyla biliniyor. Ayrıca Hellim peyniri bünyesinde oldukça yüksek seviyede kalsiyum içeriyor. Peynirin kızartılabiliyor olması ürüne apayrı bir lezzet katıyor. Tadı ve enfes kokusunun yanı sıra dayanıklılığıyla da ön plana çıkmayı başaran Bahçıvan Hellim Peyniri, sofraların baş köşesindeki yerini almayı başarıyor.
Hijyenik ortamlarda oldukça titiz bir şekilde el değmeden üretilen hellim peynirini güvenle kullanmak mümkün. Tuzlu olarak üretilen ürünün tüketilmeden önce kısa bir süre suda bekletilmesi öneriliyor. Bu sayede ürün daha yumuşak bir kıvama kavuşmakla birlikte tuz oranının da daha dengeli bir hale kavuşması sağlanıyor.