Bağdat Toz Acı Biber 75 G

Bağdat Toz Acı Biber 75 G

Marka: Bağdat
5,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bağdat Toz Acı Biber 75 G

Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde 100 doğal olarak işlenip satışa sunulan Bağdat Acı Biber, mutfakta, şekerli ürünler hariç hemen her türlü yemekte, özellikle kırmızı rengin istendiği çok sayıdaki yöresel yemeklerde kullanılır. Yumurta, peynir, deniz mahsulü, sebze, tavuk, çeşitli soslar, et, çorba, turşu, pilav, çoban salatası, sebze, tahıl, ve benzeri yemeklere lezzet ve tat verir.


Avrupa’da yaygınlaştırılmış olan kırmızıbiber; ılıman ve sıcak bölgelerde yetişir. Amerika, Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’da, çok sayıda cinsinin tarımı yapılır. Türkiye’de başta Güneydoğu, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri olmak üzere, geniş çapta kırmızı biber tarımı yapılır.


Üretim aşamaları:

Hasat öncesinde; bitkinin aroması en doygun seviyeye gelene dek yetişmesi beklenir. Bağdat Baharat, ürün standartlarına en uygun ham maddeyi özenle seçer. Fabrikada ham madde işlenirken; aromasını, doğallığını ve tazeliğini koruyacak özel üretim işleme sistemleri kullanılır. Ürünlerin ambalajlanması ileri teknoloji ile el değmeden gerçekleştirilir. Baharat saklama koşulları için en doğru ambalaj belirlenir. Bu sayede ürünler aromasını yitirmeden tazeliğini uzun süre korur. Sofralarınıza taze olarak ulaşır.


Ambalajı açılmış olan baharat ürünleri serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir. Henüz açılmamış olan paketler ise mutlaka güneş ışığı ve nemden uzak tutulmalıdır. 

Detay

Baharatlı Cips 

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı yoğurt 

1 çorba kaşığı margarin 

1 çay kaşığı tuz 

1 çay kaşığı karbonat 

Alabildiği kadar un 


Üzeri için: 

3 adet domates 

1 tatlı kaşığı şeker 

1 çorba kaşığı ketçap 

1 adet ufak kuru soğan 

1 çay kaşığı karabiber 

1 çay kaşığı kimyon 

1 çay kaşığı kekik 

1 çay kaşığı acı pul biber

1 çay kaşığı tuz 

2 diş ezilmiş sarımsak 

3 çorba kaşığı sıvıyağ 


Yapılışı:

Yumuşak margarin ve diğer malzemelerle orta sertlikte bir hamur yapın, 15 dakika dinlendirin. Bu arada domates rendelenir, süzgeçten geçirilir. Üzerine diğer malzemeler koyup, karıştırın. Dinlenen hamur kare tepsi büyüklüğünde açarak, yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine domatesli karışım yerleştirin. 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Sıcakken 3x3 karelere kesilir. Tam soğuyunca servise sunulur. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi