DSACategoryId/20000000000005/20000000000119/20000000001077/20000000010172
Bağdat Kekik 25 G

Bağdat Kekik 25 G

Marka: Bağdat
3,75 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bağdat Kekik 25 G

Bağdat Kekik her türlü et ürününde, sos, çorba, sebze, turşu, peynir, zeytin, mantar yemekleri, domates salataları, domates, biber, kabak ve patlıcan dolmaları, baharat karışımında kullanılır. Türkiye’de Van çevresinde bazı türler taze olarak otlu peynirde de kullanılmıştır.


Üretim aşamaları:

Hasat öncesinde; bitkinin aroması en doygun seviyeye gelene dek yetişmesi beklenir. Bağdat Baharat, ürün standartlarına en uygun hammaddeyi özenle seçer. Fabrikada hammadde işlenirken; aromasını, doğallığını ve tazeliğini koruyacak özel üretim işleme sistemleri kullanılır. Ürünlerin ambalajlanması ileri teknoloji ile el değmeden gerçekleştirilir. Baharat saklama koşulları için en doğru ambalaj belirlenir. Bu sayede ürünler aromasını yitirmeden tazeliğini uzun süre korur . Sofralarınıza taze olarak ulaşır.


Baharat ürünlerini ambalajından açtıktan sonra serin ve kuru yerde muhafaza etmeye özen gösterin. Kapalı olarak ise güneş ışığı ve nemden uzak olarak muhafaza edin.

Detay

Baharatlı Kroton 

Malzemeler:

1 adet bayat ekmek 

2 çay kaşığı kırmızı pul biber 

2 çay kaşığı kekik 

1 çay kaşığı nane 

2 diş sarımsak 

1 çay kaşığı zerdeçal 

1 çay bardağı su 


Yapılışı:

Küp şeklinde doğranan ekmekler, sarımsak haricindeki diğer baharatlarla karıştırılıp harmanlanır. Tahta havanda dövülmüş olan sarımsak suyla karıştırılıp, harmanlanan ekmeklerin içine eklenir. 160 C’lik fırında ara sıra karıştırılarak kızartılır. Afiyet olsun.


( ) Sepetinize Eklendi