DSACategoryId/20000000000005/20000000000119/20000000001077/20000000010185
Bağdat Karanfil 15 G

Bağdat Karanfil 15 G

Marka: Bağdat
6,25 TL
5,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bağdat Karanfil 15 G

Karanfil mutfakta pek çok çeşit yemekte ve hamur işinde kullanılır. Eski dönemlerde az yetişen ve çok değerli olan imparatorların altın veya gümüş vazolar içinde birbirlerine hediye ettikleri karanfil, günümüzde mutfakta tüm ve öğütülmüş olarak fırın, meyve, sebze ve et ürünlerinde tüketilmektedir.


Bağdat Karanfil tarçın, karabiber, hindistan cevizi ile karıştırılıp kullanılabileceği gibi, tarçın ile yapılan karışımdan çok güzel bir tatlı baharatı oluşturulabilir. 


Üretim aşamaları:

Hasat öncesinde; bitkinin aroması en doygun seviyeye gelene dek yetişmesi beklenir. Bağdat Baharat, ürün standartlarına en uygun ham maddeyi özenle seçer. Fabrikada ham madde işlenirken; aromasını, doğallığını ve tazeliğini koruyacak özel üretim işleme sistemleri kullanılır. Ürünlerin ambalajlanması ileri teknoloji ile el değmeden gerçekleştirilir. Baharat saklama koşulları için en doğru ambalaj belirlenir. Bu sayede ürünler aromasını yitirmeden tazeliğini uzun süre korur . Sofralarınıza taze olarak ulaşır.


Baharat ürünlerinin ambalajını açtıktan sonra serin ve kuru yerde muhafaza etmeye özen gösterin. Kapalı olarak ise güneş ışığı ve nemden uzak olarak koruyun.

Detay

Ekşili Taraklık Tavası  

Malzemeler:

1.5 kg kuzu pirzolası 

2 orta boy kuru soğan 

1 orta boy ayva 

1 tatlı kaşığı domates salçası 

1 tatlı kaşığı biber salçası 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 çay kaşığı toz karabiber 

1 çay kaşığı yenibahar 

2 tepeleme çorba kaşığı tereyağı 

2 çorba kaşığı nar ekşisi 

1 tatlı kaşığı toz şeker 

4 adet karanfil 

7.5 su bardağı sıcak su veya et suyu 


Yapılışı:

Tencerede veya yüksek kenarlı yayvan bir tavada tereyağını erittikten sonra pirzolanın her iki tarafını çevirerek kızartın. Pirzolalar da yağını bıraktığı için, tavada biriken yağ çok fazla ise bir kısmını alın. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak çenterek etlerin üzerine ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Eğer tava kullandıysanız tüm malzemeyi bir tencereye alın. Ayvayı yıkayıp kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin. Çekirdekli kısımlarını kesip attıktan sonra dilimleri etlerin içine sıcak et suyu veya su ile birlikte ilave edin. Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Etler kemiklerinden ayrılacak hale gelince tuz, toz şeker, karabiber ve yenibaharı ekleyerek bir kere karıştırın. Biraz daha pişirip ateşi kapatmadan önce nar ekşisini 

ve karanfili de katıp bir kez karıştırdıktan sonra bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Bu yemeğin bir özelliği de suyunun koyu bir kıvamda olmasıdır. Servis tabağına yemeğin suyundan biraz dökün. Üzerine pirzolaları ve ayvaları arzunuza göre yerleştirin. Sonra yeniden suyundan gezdirerek sofraya getirin. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi