20000000000002/20000000000101/20000000001005

Armut Deveci Kg

Reyondan

Milföylü Armut

1. 4 adet orta boy armutu yıkayıp kabuklarını soyun, sap kısımlarını üzerinde bırakın.

2. 1 yemek kaşığı esmer şeker ve 1/4 çay kaşığı toz tarçını harmanlayın.

3. 2 milföy hamurunu oda sıcaklığında çözdürüp uzun ince şeritler halinde kesin.

4. Armutları esmer şeker ve toz tarçınlı karışıma bulayın.

5. Milföy şeritlerini buladığınız armutlara sarın, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dik bir konumda yerleştirin.

6. 1 çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüp, 2 yemek kaşığı file badem serpiştirin. 

7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Armutları sıcak ya da ılık olarak servis edebilir, üzerine biraz bal gezdirebilirsiniz. 

Afiyet olsun! 


Milföylü Armut

1. 4 adet orta boy armutu yıkayıp kabuklarını soyun, sap kısımlarını üzerinde bırakın.

2. 1 yemek kaşığı esmer şeker ve 1/4 çay kaşığı toz tarçını harmanlayın.

3. 2 milföy hamurunu oda sıcaklığında çözdürüp uzun ince şeritler halinde kesin.

4. Armutları esmer şeker ve toz tarçınlı karışıma bulayın.

5. Milföy şeritlerini buladığınız armutlara sarın, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dik bir konumda yerleştirin.

6. 1 çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüp, 2 yemek kaşığı file badem serpiştirin. 

7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Armutları sıcak ya da ılık olarak servis edebilir, üzerine biraz bal gezdirebilirsiniz. 

Afiyet olsun!