DSACategoryId/20000000000002/20000000000101/20000000001005
Armut Deveci Kg

Armut Deveci Kg

Marka: Reyondan Meyve
7,95 TL
( 1 adet 0.3 kg )
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Armut Deveci Kg

Armut Deveci lezzeti ile çok talep edilen bir armut çeşidi olarak öne çıkıyor. Tatlı olmasının yanı sıra sulu, bol lif içeren ve lezzetli bir meyve olan Deveci armudunu farklı biçimlerde tüketebilirsiniz. Soymadan ısırarak tüketebileceğiniz gibi ince dilimler haline getirip üzerine toz tarçın serperek öğün arası atıştırmalık şeklinde de yiyebilirsiniz.

B2, B3, B6, C, K vitaminleri, kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan deveci armudundan püre yaparak bebeğiniz için harika bir gıda takviyesi hazırlayabilirsiniz. Deveci armudunu reçel, komposto, kek ve tartlarınızda kullanarak hoş lezzetler yaratabilirsiniz. Armut tatlısını da bu listeye ekleyebilirsiniz.

Detay

Milföylü Armut

1. 4 adet orta boy armutu yıkayıp kabuklarını soyun, sap kısımlarını üzerinde bırakın.

2. 1 yemek kaşığı esmer şeker ve 1/4 çay kaşığı toz tarçını harmanlayın.

3. 2 milföy hamurunu oda sıcaklığında çözdürüp uzun ince şeritler halinde kesin.

4. Armutları esmer şeker ve toz tarçınlı karışıma bulayın.

5. Milföy şeritlerini buladığınız armutlara sarın, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dik bir konumda yerleştirin.

6. 1 çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüp, 2 yemek kaşığı file badem serpiştirin. 

7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Armutları sıcak ya da ılık olarak servis edebilir, üzerine biraz bal gezdirebilirsiniz. 

Afiyet olsun! 


( ) Sepetinize Eklendi