20000000070651/20000000001092/20000000010265

Anadolu Lezzettleri Yusufeli Üzüm Pestili 250 G

Anadolu Lezzetleri

Artvin’de, biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olan Çoruh Vadisi’nde yetişen üzümler, bölgenin ikliminden kaynaklanan farklı tadı ve incecik kabuğu ile öne çıkıyor. Toplanan üzümler kazanlarda kaynatıldıktan sonra eziliyor ve suyu kürünlerde posasından ayrıştırılıyor. Elde edilen üzüm suyu kaynatılırken içine, yan tarafta buğday unu, bal ve sütün karıştırılmasıyla hazırlanan karışım yavaş yavaş dökülüyor ve bozadan daha koyu bir kıvam alana dek küreklerle karıştırılıyor. Elde edilen helme, tülbent bezlere incecik bir tabaka halinde dökülerek havadar bir yerde, güneşin altında kuruyuncaya kadar bekletiliyor. Yusufeli Üzüm Pestili’ni günün her saati çerez olarak tüketebileceğiniz gibi çayın yanında şeker yerine de kullanabilirsiniz.

Artvin’de, biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olan Çoruh Vadisi’nde yetişen üzümler, bölgenin ikliminden kaynaklanan farklı tadı ve incecik kabuğu ile öne çıkıyor. Toplanan üzümler kazanlarda kaynatıldıktan sonra eziliyor ve suyu kürünlerde posasından ayrıştırılıyor. Elde edilen üzüm suyu kaynatılırken içine, yan tarafta buğday unu, bal ve sütün karıştırılmasıyla hazırlanan karışım yavaş yavaş dökülüyor ve bozadan daha koyu bir kıvam alana dek küreklerle karıştırılıyor. Elde edilen helme, tülbent bezlere incecik bir tabaka halinde dökülerek havadar bir yerde, güneşin altında kuruyuncaya kadar bekletiliyor. Yusufeli Üzüm Pestili’ni günün her saati çerez olarak tüketebileceğiniz gibi çayın yanında şeker yerine de kullanabilirsiniz.