DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001063/20000000010127
Anadolu Lezzetleri Sarıköy Gönen Baldo Pirinç 1 Kg

Anadolu Lezzetleri Sarıköy Gönen Baldo Pirinç 1 Kg

Marka: Anadolu Lezzetleri
17,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Anadolu Lezzetleri Sarıköy Gönen Baldo Pirinç 1 Kg

Balıkesir'in Gönen ilçesinde yetişen Sarıköy Gönen Baldo Pirinç, göbeksiz ve hamsız olmasıyla öne çıkıyor. Anadolu Lezzetleri Gönen Baldo Pirinç, su çekme kabiliyeti yüksek bir pirinç olup tane tane ve lezzetli pilavlar yapmayı kolaylaştırıyor. Piştikten sonra kar gibi beyaz kalma özelliğine sahip olan Gönen Baldo pirinç ile görünümü ve kıvamı yerinde, klasik, sebzeli ya da etli pilav tarifleri yapabilirsiniz. Anadolu Lezzetleri Sarıköy Gönen Baldo Pirinç, açılmadan önce son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur. Ambalaj açıldıktan sonra, kuru ve serin bir ortamda, hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir.

Detay

Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1/3 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Yapılışı:

Öncelikle pirinçler nişastasından arınana kadar yıkayın. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Tencereye sıvı yağ koyun ve yağ kızgınlaştığında da pirinçleri ekleyin. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden tek tek görüntü kazanana kadar kavurma işlemine devam edin. Sonrasında su ve tuz ekleyin. Tuzu tadına bakarak arzu ettiğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alın ve demlemeye bırakın. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilavı karıştırılarak servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi