Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki ustalar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen Safranbolu Lokumu, asırlardır Anadolu’ya yaygınlaşarak nesilden nesile aktarılan bir geleneği günümüze taşıyor. Bu lokum, su, şeker, nişasta karıştırılarak açık bakır kazanlarda pişiriliyor. Fındık ilave edilerek dinlendirilmesinin ardından, hindistan cevizi ile kaplanarak kesiliyor. Kendine has lezzeti, yedikten sonra ağızda fazla şekerli bir tat bırakmamasıyla öne çıkıyor. Safranbolu Lokumu'nu yılın her ayında keyifle tüketebilirsiniz.
Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki ustalar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen Safranbolu Lokumu, asırlardır Anadolu’ya yaygınlaşarak nesilden nesile aktarılan bir geleneği günümüze taşıyor. Bu lokum, su, şeker, nişasta karıştırılarak açık bakır kazanlarda pişiriliyor. Fındık ilave edilerek dinlendirilmesinin ardından, hindistan cevizi ile kaplanarak kesiliyor. Kendine has lezzeti, yedikten sonra ağızda fazla şekerli bir tat bırakmamasıyla öne çıkıyor. Safranbolu Lokumu'nu yılın her ayında keyifle tüketebilirsiniz.