Kastamonu’da ustalar tarafından, kuşaktan kuşağa aktarılan yöntemlerle üretilen çekme helvada yerel malzemeler kullanılıyor. Kastamonu Tereyağlı Çekme Helva lezzetini ustalık gerektiren geleneksel üretim yönteminden ve yendiğinde ağızda dağılan yapısından alıyor.
Kaynatılan şerbete, diğer tarafta belirli bir sıcaklığa kadar karıştırılarak hazırlanan un ve yağdan oluşan ve yörede ‘’miyane’’ olarak adlandırılan malzeme ekleniyor. Çekme yöntemiyle çok ince tel tel olan karışım; soğutulup, dövülerek sıkıştırılarak şekil veriliyor.
Kendine has lezzeti olan çekme helvayı günün her saati tüketebilirsiniz.
Kastamonu’da ustalar tarafından, kuşaktan kuşağa aktarılan yöntemlerle üretilen çekme helvada yerel malzemeler kullanılıyor. Kastamonu Tereyağlı Çekme Helva lezzetini ustalık gerektiren geleneksel üretim yönteminden ve yendiğinde ağızda dağılan yapısından alıyor.
Kaynatılan şerbete, diğer tarafta belirli bir sıcaklığa kadar karıştırılarak hazırlanan un ve yağdan oluşan ve yörede ‘’miyane’’ olarak adlandırılan malzeme ekleniyor. Çekme yöntemiyle çok ince tel tel olan karışım; soğutulup, dövülerek sıkıştırılarak şekil veriliyor.
Kendine has lezzeti olan çekme helvayı günün her saati tüketebilirsiniz.