

Kahramanmaraş’ın toprak ve iklim özellikleri ideal rengi ve aromayı sağlıyor; biberlerin lezzeti buradan geliyor. Dededen toruna 3 kuşaktır kırmızı biberleri işleyen aile, geleneksel yöntemlerle bu lezzetli pul biberlerin elde edilmesini sağlıyor. Ağustos-Ekim ayları arasında hasat edilen biberler önce ayıklanıyor, yıkanıyor, parçalanıyor ve güneş ışığında kurumaya bırakılıyor. Daha sonra tohumlarından ayrılan biberler, istenilen tane büyüklüğüne göre kırılıyor ve eleme işleminden geçiriliyor. Geleneksel yöntemlerle devlüp taşında dövülen biberler istenilen kıvama getirildikten sonra dinlenmeye bırakılıyor. Tüm bu işlemlerde, yağ ve tuz kullanılmıyor. Kırmızı pul biberi dilediğiniz tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.
Kahramanmaraş’ın toprak ve iklim özellikleri ideal rengi ve aromayı sağlıyor; biberlerin lezzeti buradan geliyor. Dededen toruna 3 kuşaktır kırmızı biberleri işleyen aile, geleneksel yöntemlerle bu lezzetli pul biberlerin elde edilmesini sağlıyor. Ağustos-Ekim ayları arasında hasat edilen biberler önce ayıklanıyor, yıkanıyor, parçalanıyor ve güneş ışığında kurumaya bırakılıyor. Daha sonra tohumlarından ayrılan biberler, istenilen tane büyüklüğüne göre kırılıyor ve eleme işleminden geçiriliyor. Geleneksel yöntemlerle devlüp taşında dövülen biberler istenilen kıvama getirildikten sonra dinlenmeye bırakılıyor. Tüm bu işlemlerde, yağ ve tuz kullanılmıyor. Kırmızı pul biberi dilediğiniz tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.