İzmit yöresinin meşhur lezzeti pişmaniye, birkaç asırdan beri nesilden nesile aktarılan yöntemlerle, ilk günkü reçetesiyle üretiliyor. Şeker uygun sıcaklığa kadar kaynatılıyor ve elde edilen şerbet beyazlaştırılıyor. Diğer taraftan un ve tereyağı, karıştırma kazanında belli bir dereceye gelene kadar karıştırılıyor ve miyane denilen malzeme elde ediliyor. Miyane ve şerbet karıştırılarak çekme yöntemiyle elde edilen çok ince, tel tel ürün soğutuluyor. Tereyağlı pişmaniyeyi yılın her ayında tek başına veya yemekle birlikte sofrada tüketebilirsiniz.
İzmit yöresinin meşhur lezzeti pişmaniye, birkaç asırdan beri nesilden nesile aktarılan yöntemlerle, ilk günkü reçetesiyle üretiliyor. Şeker uygun sıcaklığa kadar kaynatılıyor ve elde edilen şerbet beyazlaştırılıyor. Diğer taraftan un ve tereyağı, karıştırma kazanında belli bir dereceye gelene kadar karıştırılıyor ve miyane denilen malzeme elde ediliyor. Miyane ve şerbet karıştırılarak çekme yöntemiyle elde edilen çok ince, tel tel ürün soğutuluyor. Tereyağlı pişmaniyeyi yılın her ayında tek başına veya yemekle birlikte sofrada tüketebilirsiniz.