

Bereketli Hilal olarak bilinen kadim topraklarda binlerce yıldır üretilen karakılçık bulgurunun kendine has rengi, kokusu ve lezzeti, iklimi ve toprağın kalitesi bakımından oldukça zengin bir bölge olan Amik Ovası’nda geleneksel yollarla üretilmesinden geliyor. Karakılçık bulguru, Amik Ovası’nda yetiştirilen karakılçık buğdayının kırma denilen işlem ile daha küçük hale getirilmesi yoluyla üretiliyor. Tohumların devşirme olmaması, her yıl alınan belirli miktardaki üründen bir sonraki yıl tohumluk olarak ayrılması bu ürünü özel kılıyor. Geleneksel yöntemle bulgur haline getirilen bu ürünü bulgur pilavı olarak pişirerek tüketebilirsiniz.
Bereketli Hilal olarak bilinen kadim topraklarda binlerce yıldır üretilen karakılçık bulgurunun kendine has rengi, kokusu ve lezzeti, iklimi ve toprağın kalitesi bakımından oldukça zengin bir bölge olan Amik Ovası’nda geleneksel yollarla üretilmesinden geliyor. Karakılçık bulguru, Amik Ovası’nda yetiştirilen karakılçık buğdayının kırma denilen işlem ile daha küçük hale getirilmesi yoluyla üretiliyor. Tohumların devşirme olmaması, her yıl alınan belirli miktardaki üründen bir sonraki yıl tohumluk olarak ayrılması bu ürünü özel kılıyor. Geleneksel yöntemle bulgur haline getirilen bu ürünü bulgur pilavı olarak pişirerek tüketebilirsiniz.