20000000000005/20000000000119/20000000001077

Anadolu Lezzetleri Amanos Dağları Kahvaltılık Zahter 160 G

Anadolu Lezzetleri

Kahvaltılık zahter, Amanos Dağları’nda yabani olarak yetişen zahtere ilaveten çok sayıda baharat ve kuru meyve tohumu içeriyor. Köylüler tarafından elle toplanan zahter, ustalıkla ayıklanıp doğal ortamda kurutuluyor. Daha sonra menengiç, karpuz, kavun çekirdeği, yer fıstığı, bulgur, rezene, kişniş, kimyon, limon tuzu, sumak, biber ve tuz karışımı ile beraber kavruluyor, taş dibeklerde un haline getiriliyor. Osmanlı döneminden bu yana Hatay kahvaltı kültürünün önemli bir parçası olan, iştah açıcı özellikleriyle bilinen bu ürünü, ekmeğinizi önce sızma zeytinyağına, sonra da bir kaseye koyacağınız toz halindeki kahvaltılık zahtere batırarak tüketebilirsiniz.

Kahvaltılık zahter, Amanos Dağları’nda yabani olarak yetişen zahtere ilaveten çok sayıda baharat ve kuru meyve tohumu içeriyor. Köylüler tarafından elle toplanan zahter, ustalıkla ayıklanıp doğal ortamda kurutuluyor. Daha sonra menengiç, karpuz, kavun çekirdeği, yer fıstığı, bulgur, rezene, kişniş, kimyon, limon tuzu, sumak, biber ve tuz karışımı ile beraber kavruluyor, taş dibeklerde un haline getiriliyor. Osmanlı döneminden bu yana Hatay kahvaltı kültürünün önemli bir parçası olan, iştah açıcı özellikleriyle bilinen bu ürünü, ekmeğinizi önce sızma zeytinyağına, sonra da bir kaseye koyacağınız toz halindeki kahvaltılık zahtere batırarak tüketebilirsiniz.