Gözleme, içerisine peynir, kıyma, patates v.b malzemeler konularak yapılan yufkadan hazırlanan, sacda veya yağda kızartılarak hazırlanan bir hamur işidir.
İstenildiğinde kahvaltıda istenildiğinde sıcak ve soğuk içeceklerin yanında, ikindi öğünlerinde misafirlere sunulabilecek gözlemeler lezzetli olduğu kadar doyurucudur da.
Gözlemenin yanına en çok yakışan içeceklerden biri ayrandır. Peki, köpüklü ve lezzetli bir ayran yapmanın püf noktalarını biliyor musunuz?
Bir kavanoza yoğurt, su, suyun yarısı kadar süt ve soda koyarak çırpıp köpüklü bir ayran yapabilirsiniz. Ayranı ekşi seviyorsanız süt koymayabilirsiniz. Biraz buz ve tuz ilave edip hızlı bir şekilde kavanozu karıştırın. Servis ederken üzerine nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun!...
Gözleme, içerisine peynir, kıyma, patates v.b malzemeler konularak yapılan yufkadan hazırlanan, sacda veya yağda kızartılarak hazırlanan bir hamur işidir.
İstenildiğinde kahvaltıda istenildiğinde sıcak ve soğuk içeceklerin yanında, ikindi öğünlerinde misafirlere sunulabilecek gözlemeler lezzetli olduğu kadar doyurucudur da.
Gözlemenin yanına en çok yakışan içeceklerden biri ayrandır. Peki, köpüklü ve lezzetli bir ayran yapmanın püf noktalarını biliyor musunuz?
Bir kavanoza yoğurt, su, suyun yarısı kadar süt ve soda koyarak çırpıp köpüklü bir ayran yapabilirsiniz. Ayranı ekşi seviyorsanız süt koymayabilirsiniz. Biraz buz ve tuz ilave edip hızlı bir şekilde kavanozu karıştırın. Servis ederken üzerine nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun!...